ONLİNE ALIŞVERİŞLERİNİZDE 1500 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ

15.00'E KADAR VERECEĞİNİZ SİPARİŞLER  AYNI GÜN KARGODA!

Galoş Nedir?

Galoş, çeşitli alanlarda hijyen sağlamak için ayakkabı üzerine giyilen şeffaf kılıfa denilmektedir. Tek kullanımlık olan bu kılıflar elastik bir yapıya sahiptir. Bütün ayak ölçülerine kolaylıkla uyum sağlayabilir. Galoş modelleri, ayakkabı üzerine ya da ayakkabı olmadan çıplak ayağa da giyilebilmektedir. Bu ürünler farklı renklerde üretilerek kullanım alanına ve kullanıcı beğenisine göre seçilmektedir. Hem sağlık hem de hijyen açısından önemli bir yere sahip olan galoşların yaygın kullanım alanı vardır.

 

Galoş Çeşitleri Nelerdir?

Temizlik, sağlık açısından oldukça gerekli bir işlemdir. Özellikle el ve ayak temizliği kişileri bir takım mikroplardan korumaktadır. Bu amaçla üretilen galoşların ayak temizliğinde yeri oldukça önemlidir. Galoş nedir sorusuna verilecek en net yanıt şeffaf ayakkabı kılıfıdır. Ayakkabı üzerine giyilen bu şeffaf kılıf, dışarıdan gelen mikrobun iç mekânlara girmesine engel olmaktadır. Evlerde, çeşitli kurum ve kuruluşlarda sıklıkla kullanılan farklı malzeme ve türde üretilen başlıca galoş çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: 

  • Naylon Galoş: Polietilen yani naylondan üretilen galoş çeşididir. Galoş çeşitleri arasında en çok tercih edilen bu model genellikle mavi renkte üretilmektedir. Farklı renk seçenekleri ise özel üretim içerisinde yer almaktadır.  Bu galoşlar otomatik makinelerde üretildiği için hijyen açısından son derece güvenilirdir. Bot da dâhil olmak üzere tüm ayakkabılara kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir. 
  • Tela Galoş: Hammaddesi polipropilen, dokusuz tela kumaştan üretilmiştir. Tela kumaş,  oldukça sık dokunmuş dayanıklı bir kumaş türüdür. Genelde beyaz renklerde üretilmektedir. Daha dayanıklı galoş kullanmak isteyenler tercihini bu modelden yana kullanmaktadır. Bu modelde bütün ayak ölçüleri ile uyuşabilir şekilde tasarlanmıştır. Dayanıklı lastik bölümü ayakkabı üzerinden kolayca çıkmasına engel olmaktadır. 
  • Çizme Galoş: Ayak ucundan başlayıp diz kapağına kadar çekilebilen galoş modellerindendir. Özellikle hayvancılık ile uğraşanlar, veterinerler çizme galoş kullananlar arasında yer almaktadır. Bu modelin en belirgin özellikleri arasında hem bilek kısmından hem de diz üstünden lastikli olmasıdır.  Kullanıcılarına rahat kullanım imkânı sunan çizme galoşlar, su geçirmez ve kaydırmaz yapıya sahiptir. Tek kullanımlık olarak tercih edilmektedir.
  • Kaydırmaz Tabanlı Galoş: Islak zeminlerde kullanım için uygun modellerdir. Anti alerjik hava geçirmeyen yapıya sahiptir. Tek kullanımlık üretilen bu modeller havuz kenarlarında, spor salonlarında gerekli temizliğin sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. 

Galoş Özellikleri Nelerdir?

Galoş modelleri hastane, okul, laboratuvar, otel, muayenehane gibi alanların temiz kalması için kullanılmaktadır. Genellikle mavi renkte naylon malzeme kullanılarak üretilmektedir. Galoş özellikleri arasında en belirgin olanı ağız kısmının lastikli olmasıdır. Ayağı veya ayakkabıyı kolay bir şekilde sarmaya yarayan bu lastik galoşun ayaktan çıkmasına engel olmaktadır. Galoş kullanımı, kullanılan alanın temiz ve steril olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden sağlık ve gıda sektörü başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda kullanılan bir kılıftır.

Galoş özellikleri ürün kalitesine göre farklılık göstermektedir. Üretiminde kullanılan malzeme kalitesi galoşun da kalitesini belirlemektedir. Bu ürünler ekstra güçlü taban özelliğinde üretilmiştir. Bu sayede uzun süreli yere basmada yıpranmaz ve yırtılmaz özelliğe sahiptir. Galoş kullanıcıları için aranan bir özellikte çift elastiki bantta sahip olmasıdır. Esnek ve konforlu kullanım için bu elastikiyet önemsenmektedir. Ayrıca galoşlar su geçirmez özellikte tasarlanmıştır. Bu sayede ayakkabıyı çeşitli sıvılara ve kimyasallara karşı koruyabilme olanağı sağlanmış olmaktadır. Ayrıca iyi bir galoşta kaymaz özellik mevcuttur. Bu da kullanıcı güvenliği açısından gereklidir. 

 

Galoş Kullanım Alanları Nelerdir?

Galoş modelleri çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Hem bireysel temizlik hem de ortamın temiz tutulması amacıyla ayakkabı üzerine giyilmektedir. Günümüzde galoşlar en fazla sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Hastanelerde, sağlık ocaklarında, kliniklerde hatta ambulans içinde gerekli hijyenin sağlanması için giyilmesi gerekir. İnsan sağlığı ve güvenliği için önemli olan bu alanların mikroplardan, tozdan ve kirden arınmış olması ve temiz tutulması gerekmektedir. Bu amaçla üretilen ürünlerin başında galoş çeşitleri gelmektedir.

Galoş, gıda sektöründe de oldukça önemli bir yere sahiptir. Gıda üretim imalathanelerinde, mutfaklarda, restoranlarda, kafelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu alanlarda insanların yemesi için üretilen gıdalar mevcuttur. Temizlik koşullarının sağlanmış olması bu gıdaların insanlar tarafından daha çok tercih edilmesini sağlayacaktır. Ek olarak hem üretim hem de dağıtım aşamasında baştan ayağa tüm hijyen koşullarının sağlanmış olması gerekmektedir.  Galoşun kullanım alanlarından biri de spor tesisleridir. Bu alanlarda özellikle ıslak zemine sahip olan yerlerde ortam değiştirirken galoş kullanımı zorunlu tutulmaktadır. 

 

Galoş Ne İşe Yarar?

Galoş, çeşitli mekanlarda hijyen koşullarını sağlamaya yarayan koruyucu bir malzemedir. Günümüz koşullarında özellikle son dönemde yaşanan salgın hastalıktan dolayı bireyler kişisel temizliklerine özen göstermektedirler. Hem kendi sağlıkları hem de bulundukları alanın temiz kalması için galoş kullanımı gerekmektedir. Ayrıca galoş ayakkabının zemine temasına engel olmaktadır. Böylece sokaklardan, her türlü mikrobun olduğu yerlerden gelebilecek zararlı maddelerin yayılmasını engeller. Bu amaçla galoş kullanımı çeşitli kurum ve kuruluşlarda gerekli hijyenin sağlanması için zorunlu tutulmuştur. 

 

Galoş Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Galoş çeşitleri kullanılacak alanın özelliklerine göre farklı modellerde üretilmiştir. Hastaneler başta olmak üzere hayvan barınaklarında, gıda üretim alanlarında steril ortam sağlamak için kullanılmaktadır. Galoş kullanıcıları iyi ve kaliteli galoş tercih etmeye özen gösterirler. Çünkü gerekli temizlik, doğru galoş seçimiyle sağlanmaktadır. Kullanım alanına göre farklı kalınlıklarda üretilen galoşlar, 30 mikron, 60 mikron ve üstü kalınlık seçeneklerine sahiptir. Koruyuculu kalınlığı ile paralel olacak şekilde artmaktadır. Bu yüzden kullanım alanına göre kalınlık seçilmelidir. 

Galoş modelleri arasında yer alan çizme galoşun ise su ve sıvı geçirmez olmasına dikkat etmek gerekir. Lastiklerinin sağlam olması, bacağı tam sarabilmesi güvenli bir kullanım sağlamaktadır. Galoşlar ayak kaynaklı mikropların yayılmasını önlediği için pek çok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Dokulu bir yapıya sahip olduğundan galoşlar kaygan zeminlerde bile kaymaya engel olmaktadır. Ayrıca sağlam ve kaliteli galoş tercih edecek olanlar alt kısmının dikişsiz olmasına özen göstermelidir. Tek kullanımlık olan bu ürünler günümüz koşullarında temizlik için çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.

 

Galoş Nasıl Giyilir?

Galoş elle giyebildiği gibi galoşmatik adı verilen makineler yardımı ile de kolayca ayağa geçmektedir. Özellikle resmi kurumlarda kapı girişinde galoşmatik denilen otomatik makineler yer almaktadır. Bu makineler içeri girişlerde kullanıcıların ayaklarına galoş giydirmek için oldukça işlevseldir. Çünkü kapı önlerinde elle galoş giyimi oldukça zorlu olabilmektedir. Özellikle yaşlı, hamile ve engelli bireylerde giyme işlemi çok daha zorlu olabilmektedir. Bu ve benzeri durumlarda kişilerin rahat galoş giyebilmesi için galoş giyme makinesi üretilmiştir. Bu makinelerin kapı önlerinde yığılmaları da önlediği bilinmektedir. Galoşmatik kişilerin galoş giyerken harcadığı zamanı en aza indiren oldukça pratik araçlar arasında yer almaktadır. 

Diğer Blog Yazılarımız

SRA Nedir?

SRA Nedir?

Delinmeye Dayanıklı Eldivenlerin Güvenlik Seviyesi

Delinmeye Dayanıklı Eldivenlerin Güvenlik Seviyesi

Kimyasala Dayanıklı Eldivenler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kimyasala Dayanıklı Eldivenler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Antivibrasyon Eldivenle Performansınızı Üst Düzeye Çıkarın

Antivibrasyon Eldivenle Performansınızı Üst Düzeye Çıkarın

Yukarı Çık

Whatsapp
Destek

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.