ONLİNE ALIŞVERİŞLERİNİZDE 1500 TL VE ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ

15.00'E KADAR VERECEĞİNİZ SİPARİŞLER  AYNI GÜN KARGODA!

0 Ürün

Aradığınız ürün bulunamamıştır.

Geri Dön

Gaz Dedektörü Ne İşe Yarar?

Gaz dedektörü, ev ve iş yeri gibi alanlarda gaz kaçağını saptamak ve yanıcı, patlayıcı sonuçlu olayların önüne geçmek için kullanılan teknolojik bir aygıttır.

Zehirlenme, farklı maddeler aracılığı ile insan ölümüne yol açan sağlık olaylarıdır. Bireyler vücut yapılarına ve maddenin türüne bağlı olarak farklı zehirlenme türleri yaşayabilir. Kapalı ortamlarda gerçekleşen gaz zehirlenmeleri bu olaylara örnektir. Gaz zehirlenmeleri; ev, ofis, açık alan fark etmeden madde bileşenlerinin yoğunluğunun, duyu organları tarafından algılanması ile gerçekleşen sağlık problemidir. Kapalı ortamlarda doğalgaz veya tüpten meydana gelen gaz sızıntısı, yangın gibi önlenmesi zor afetlere sebep olur. Tarih boyunca karşılaşılan bu olay doğrultusunda birçok sistem icat edilmiştir. Sosyal yaşamın her alanında tercih edilen gaz dedektörü de bunlardan biridir. 

Gaz dedektörü; gaz kaçaklarını algılayan ve tehlikelere karşı alarm şeklini alan uyarıcı ürünlerdir. Alanda algıladığı kaçak gazı kişilere bildirerek yanıcı, patlayıcı ve zehirlenme yaşanılacak olayların önüne geçer. Aynı zamanda halk arasında doğalgaz dedektörü olarak da bilinir. Bu teknolojik aletler sayesinde insan güvenliği kontrol altına alınır.  Aksi durumlarda gaz sızıntısı yaşandığında solunum yolundan, kişiler bilincini kaybederek ölüme kadar ilerleyen bir süreç yaşamaktadır. Çalışma prensibi olarak bu ürünler, belirli seviyenin üzerinde algılanan gazlarda, uyarı verme durumuna geçer. İçerisinde bulunan dahili birimler ile ölçüm yaparak gaz sızıntısı olduğunu ortaya çıkarır. 

Gaz Dedektörü Çeşitleri Nelerdir?

Kullanıcı dostu olarak üretilen gaz sensörü, geniş uygulama çevresine ve güvenilir gaz algılama sistemine sahiptir. Genel işlev olarak bu sensörler; her yanan maddenin kendine has özelliklerini tanıma eğilimine sahiptir. Alevlerin içerisinde bulunan her bir rengin farklı frekans ve dalga boyu enerjisinden saptama yaparak tanı koyar. 

  • Gaz kaçak dedektörü: Doğal gaz, metan, propan, asetilen, hidrojen, aseton vb. yanıcı ve patlayıcı gazları algılayan dedektörlerdir. Üretim ve çeşit olarak günümüzde üç çeşit gazı algılayarak ön bilgilendirme sağlar. LPG, doğalgaz ve karbonmonoksit olarak adlandırılan bu üç gazdan herhangi birinde yaşanan ani artışı sensörleri harekete geçirir. Çünkü; gaz düzeyinin yükselmesi hassas ölçü birimleri tarafından saptanır. Artışı kadar gaz seviyesinin düşüşü de algılanır. Azalan gaz seviyesi alarmda siren sisteminin kapalı moda geçmesini sağlar. Gaz dedektörü çeşitleri bu üç gaz türüne göre isimlendirilir. Bunlar;
  • LPG ve Doğalgaz Dedektörleri: LPG (bütan + propan) ve doğalgaz (metan), hidrokarbon türevi, patlayıcı gaz sınıfındandır. Gaz kaçağı %20 LEL (alt patlama sınırı) seviyesine gelmeden, dedektörler sesli ve görsel olarak doğalgaz alarmı çalarak uyarı verir.
  • Karbonmonoksit Dedektörleri: Karbonmonoksit, zehirleyici (toksik) bir gaz olmasının yanında, patlayıcı özelliği de olan tehlikeli bir gazdır. Karbonmonoksit konsantrasyonu 50 ppm'e ulaştığında, karbonmonoksit dedektörleri sesli ve görsel olarak duman sensörü oluşturur ve yetkililere alarm verir.
  • Pil Yedeklemeli Karbonmonoksit Dedektörleri: Pil yedeklemeli konvansiyonel karbonmonoksit gaz dedektörü, şebeke beslemesi kesilmelerinde pil üzerinden çalışmaya devam eder. Şebeke beslemesi gelince pil otomatik olarak şarj edilir. Bu tür özellikleri ile geri dönüşümü en kullanışlı olan sensör çeşitlerinden biridir.

Gaz Dedektörü Fiyatları?

Doğalgaz dedektörü fiyat olarak satın alma ve kiralama seçiminize göre değişkenlik gösterir. Genelde ürünler tek başına satılmamaktadır. Gaz alarmı dedektörü çeşitli ses ve uyarı sistemi sayesinde güvenliği yüksek hassasiyet sağlar. Farklı renkleri ve tasarımları bulundukları ortamın dekorunu bozmaz ve göze kötü görünmez. Siyah ve beyaz renkleri bulunduğu için duvar rengine göre seçerek kamufle edilebilir.

Teknolojik bir sağlık koruma aygıtı olan bu ürünler, satış alanlarında toplu bir şekilde temin edilebilir. Petrokimya tesisleri, boya ve parlayıcı madde üretim tesisleri, ilaç endüstrisi, gaz dolum tesisleri vb. alanlarda kullanılabilmektedir. Tercihler yapılırken yanıcı gazları algılayan gaz alarmı dedektörlerinde katalitik veya kızılötesi sensörler alınmalıdır. Zehirli gazlar için ise genellikle elektrokimyasal sensörlere sahip dedektörler ve metal oksit yarı iletkenler içeren dedektörler tercih edilmelidir.

Gaz Dedektörü Kullanım Alanları Nelerdir?

Yanma olayı genellikle ısı ve ışığın oluşturduğu kimyasal bir reaksiyon çeşididir. Bu tür olayların önüne geçilmesi için gaz kaçağı dedektörü son derece kaliteli ürünlerden seçilir. Gaz dedektörü seçimlerinde gazı algılama hızı ve uyarı verme hızı dikkate alınır. Çünkü gaz sızıntısı insan hayatını tehlikeye sokacak zehirlenme ve yangın durumlarına sebep olacak bir durumdur. Bu sebeple hassasiyeti ve algı kapasitesi yüksek, son teknoloji ile çalışan dedektörler tercih edilmelidir. 

Yüksek algı kapasitesi ve gelişmiş özellikli olan doğalgaz alarm cihazı ev ve ofis gibi ortamlarda daima hayat kurtarır. Dedektörler, gaz sızıntısında kimsenin kötü etkilenmemesi için anında uyarı verir. Böylelikle hızlı çözüme ulaşmada yardımcı olur. Dayanıklı yapısı ile uzun süreli kullanım imkânı sunan gaz dedektörleri, bozulmadan yıpranmadan uzun süre kullanılabilir. Saz kaçaklarının, gaz sızıntılarının ve çeşitli ihmallerin önüne geçerek hayat güvenliğini sağlar. 

Gaz dedektörleri LPG algılanması için kullanılacaksa hane içerisinde alt kısımlara doğalgaz ve karbonmonoksit algılaması için ise yukarı kısımlara takılır. Gaz dedektörleri hassas duyarlılık özellikleri ile gaz kaçağını hızlı bir şekilde algılar. Taşınabilir olduğu için de her odada bu dedektörleri kullanabilir. Yalnızca mutfak ya da banyo değil evin tüm odalarında kullanım için uygundur. 

Gaz Dedektörü Özellikleri Nelerdir?

İnsanlar, duyuları sebebi ile en iyi yangın algılayıcı özelliklere sahiptir. İnsanların olmadığı mekân, zaman ve durumlarda ise yangın algılama işini dedektörler yapar. Doğal gaz, metan, propan, asetilen, hidrojen, aseton vb. yanıcı ve patlayıcı gazları algılayan sistemler bütününü gaz dedektörleri sağlar. Gaz kaçak tespit cihazı türleri kurulumun yapılacağı yere göre farklı özellikler ile temin edilir.  Kullanıcıya gerekli onay işlemlerinden geçerek, belirli standartlar dahilinde üretilerek sunulur. 

Mikroişlemci kontrollü bir yönetim sistemine sahip olan bu cihazlar; problemleri önlemek için her gazın patlama limit değerinin farklı olması hesap edilerek üretilir. Her gaz türü için farklı değerlere sahip gaz alarm cihazı üretilir. Örneğin; ortamda birden fazla gaz bulunması durumunda patlama limit değerine göre en tehlikeli gazın sınıfı baz alınır. Patlama riskinin fazla olduğu yerlerde patlamaya karşı korumalı (Exproof) dedektörler kullanılır. Üzerinde yer alan üç led sistemi ile dedektördeki hatalar ve gaz alarm bilgisinin takip edilmesi, sistemin normal çalışması sağlanır.

Ürünler genellikle kararlı hassasiyet ve üstün çalışma performansı dahilinde üretilir. Normal çalışma koşullarında 5 yıl sensör çalışma ömrü sunar. Alarmlar, gaz düzeyinin algılanması ile devreye girip, yetkililerin durumdan haberdar olmasını sağlar. Bu işlem düzeyinde gaz seviyesi dikkate alınır. Aynı zamanda gösterge panelinden gaz ile ilgili bilgiler verir. Siren sistemi şeklinde çalışan bu düzenek ile birlikte gaz kaçağı saptanarak erken önlem alınması sağlanır.

 

Liste Banner
Yukarı Çık

Whatsapp
Destek

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.